1,000 + malam percuma ditebus mingguan dengan mata ganjaran

Tentang KL

Kuala Lumpur, ibu kota Malaysia, meliputi kawasan seluas 243,6 sq.km dan mempunyai penduduk sebanyak 1.5 juta. Ia mempunyai penduduk seramai 1.5 juta. Ia merupakan pusat Kerajaan Persekutuan dan telah diisytiharkan sebagai Wilayah Persekutuan pada 1 Februari 1974.

kuala-lumpur-about-kl

Daripada permulaan yang sederhana sebagai penyelesaian kecil di kuala sungai Klang dan Gombak , Kuala Lumpir berkembang menjadi pusat yang berkembang maju untuk perdagangan timah dalam tahun 1880 Hari ini , bandar ini telah berkembang menjadi metropolis yang bertenaga dan sibuk dengan latar langit fascing lama dunia edifices pra- perang yang didominasi oleh bangunan pencakar langit yang moden dan canggih . Meskipun persekitaran bandar, Kuala Lumpur mengekalkan suasana sebuah bandar taman dengan landskap yang menarik, kawasan-kawasan hijau dan taman-taman awam yang luas .

Pelancong akan mendapati Kuala Lumpur destinasi menarik untuk bersiar-siar , budaya , membeli-belah , rekreasi atau hiburan malam. Bandar ini mempunyai daya tarikan yang unik dan rayuan yang tersendiri.

Peminat membeli-belah akan gembira untuk menemui tuan rumah yang mampu dimiliki dan membeli exceiting di kedua-dua pusat membeli-belah moden atau bazar terbuka.

Pelbagai menggoda masakan tempatan dan asing lazat boleh dinikmati pada masa mana-mana hari dan malam. Terokai banyak medan selera, restoran-restoran restoran-restoran lain untuk menemui keseronokan gastronmic bandar.

Ketika di Kuala Lumpur , kita tidak harus melepaskan peluang untuk menikmati pemandangan yang menarik dan bunyi di bandar. Cara terbaik untuk mendapat kefahaman tentang masa lalu yang berwarna-warni KL adalah untuk mengambil lawatan berjalan kaki dari bandar , bermula di mercu tanda tandatangan , Samad Bangunan Sultan Abdul. Bangunan ini yang menghadap ke Dataran Merdeka atau Dataran Merdeka, merupakan tempat popular bagi mereka yang ingin menikmati pemandangan panorama bandar. Dari sana, juga lain tahu tempat di bandar seperti Taman Tasik yang indah, Deer Park, KL Taman Rama-Rama , Tugu Negara , Bangunan Parlimen, Muzium Negara, Istana Negara (Royal Palace) , Pasar Seni dan Chinatown adalah mudah dicapai . Terdapat memang begitu banyak untuk dilihat dan dilakukan di Kuala Lumpur.