1,000 + malam percuma ditebus mingguan dengan mata ganjaran

Tempat Makanan

Kuala Lumpur adalah syurga bagi penggemar makanan. Penduduk kosmopolitan bandar dan juga penghijrahan orang dari bahagian-bahagian lain di negara ini selama ini, telah menyumbang kepada pelbagai eksotik dan menarik masakan.

kuala-lumpur-food-court

Pengunjung boleh memilih daripada Melayu, Cina, India , Portugis atau Nyonya tambang dan pelbagai keseluruhan makanan dari pelbagai negeri. Satu kegemaran tradisional dengan warga asing dan penduduk tempatan adalah satay. Ini hidangan popular terdiri daripada keping daging skewered (sama ada ayam, daging lembu atau kambing) yang diperap dalam rempah dan panggang atas grill arang. Ia kemudian dihidangkan dengan gabungan kuah kacang, nasi himpit , timun dan bawang.

Bandar ini menawarkan pilihan yang tidak berkesudahan tetapan untuk makan di luar. Senarai ini termasuk restoran mewah hotel , restoran keluarga kasual, delicatessens bergaya , kafe kaki lima bergaya dan medan selera yang menawarkan gabungan tambang gaya penjaja dan makanan segera. Pelbagai masakan antarabangsa seperti benua, Amerika, Korea, Jepun, Vietnam dan Thai disediakan di restoran-restoran yang elegan dan hotel-hotel utama di sekitar bandar. Banyak tempat-tempat makan yang terkenal terletak di sepanjang Jalan Sultan Ismail , Jalan Ampang dan Bangsa .

Senarai Makanan rekomendasi