1,000 + malam percuma ditebus mingguan dengan mata ganjaran

Tempak Menarik dekat Menara Berkembar Petronas, Kuala Lumpur

 kl-DewanFilharmonik

Terdapat banyak yang perlu dilakukan jika anda tinggal di mana-mana berhampiran dengan Menara Berkembar Petronas. Kawasan KLCC itu sendiri mempunyai banyak perkara untuk anda lakukan. Mendahului senarai ialah Menara Berkembar Petronas. Lawatan di sini adalah satu kemestian - mengambil lif sehingga jambatan bagi satu pandangan yang hebat di bandar ini. Seterusnya di nombor dua adalah Suria KLCC, yang terletak di kaki Menara Berkembar Petronas - ia menyediakan pengunjung dengan pengalaman membeli-belah Asia moden. Anda boleh mencari semua berjenama dan lebih (fesyen Asia inspirasi dan aksesori) di pusat membeli-belah ini angkuh.

Pada nombor tiga spot adalah Petrosains - muzium sains interaktif di bandar ini, yang mendapat dua ibu jari untuk mengubah segala-galanya tentang petroleum ke dalam sesuatu yang menyeronokkan dan menarik, terutama bagi anak-anak muda. KLCC Aquaria menjadikan ia ke nombor empat tempat. Ia adalah sebuah kompleks bawah tanah laut, menggabungkan dua perkara yang semua orang suka - banyak ikan dan pameran unik. Kedua-dua aktiviti yang besar untuk keluarga perjalanan dengan anak-anak, terutamanya apabila cuaca basah di bandar ini menyimpan yang sedikit daripada meneroka luar KL ini.

Dewan Filharmonik Petronas adalah berhenti besar bagi peminat muzik. Pastikan untuk menangkap persembahan klasik atau jazz di dewan muzik yang luar biasa, di mana akustik yang sangat baik. Antara pemuzik terbaik di dunia telah dimainkan di atas pentas itu.

Aktiviti-aktiviti lain yang telah dimasukkan ke dalam senarai sepuluh kami sudah pasti cukup dekat ke menara berkembar yang terkenal. Jejari daripada perkara yang perlu dilakukan dan tempat-tempat untuk melawat mengembang jauh dari menara seperti yang kita bergerak ke bawah senarai. Namun yang paling kekal mudah dicapai sama ada dengan berjalan kaki atau teksi.