1,000 + malam percuma ditebus mingguan dengan mata ganjaran

Hiburan

Hidup sehingga imej kosmopolitan, Kuala Lumpur adalah tempat untuk pelbagai hiburan . Bar, pub dan disko-disko menawarkan hiburan dalam rumah , dari piano solo untuk Berjalan kaki dan live band dengan penyanyi . Terdapat juga pusat karaoke di mana anda boleh memilih untuk menyanyikan lagu-lagu kegemaran anda. Tempat hiburan utama yang terletak dalam Golden Triangle di bandar ini , dikelilingi oleh Jalan Sultan Ismail, Daerah kediaman Bangsar di luar pusat bandar merupakan satu lagi titik malam kegemaran.

Pawagam moden, ramai daripada mereka yang terletak di kompleks membeli-belah, menampung peminat Bahasa Inggeris kontemporari , Melayu, Cina , Hindi dan filem Indonesia. Pertunjukan bermula pada jam 1.30 petang dan terus sepanjang hari sehingga jam 11.30 malam Saringan kali terdapat dalam akhbar-akhbar tempatan .

Kumpulan teater tempatan kerap mementaskan drama Asia dan Barat kontemporari. Drama tarian dan bangsawan ( opera tradisional Melayu ) prestasi akan memukau peminat teater.

Satu jadual persembahan boleh didapati dalam akhbar loal .

kuala-lumpur-special-day

Hari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur meraikan pengisytiharan sebagai Wilayah Persekutuan pada 1 Februari. Warga kota memerhatikan majlis tersebut dengan pertandingan hari panjang dan persembahan di taman-taman utama di bandar ini - Tasik Perdana dan Taman Tasik Titiwangsa.

Kuala Lumpur International Towerthon Acara khas yang diadakan setiap tahun pada bulan Julai setiap tahun mencabar peserta untuk menakluk menara komunikasi tertinggi di dunia dan pada masa ini yang paling tinggi di Southesast Asia. Perlumbaan tenaga sapping melibatkan 800 meter dash bukit ke pangkal Menara KL diikuti dengan pendakian melelahkan sehingga 2,058 langkah-langkah untuk Ketua Menara berdiri di 288 meter.

31 Hari Kebangsaan Ogos menandakan hari kemerdekaan negara yang secara tradisinya sambutan telah diadakan di bandar-bandar utama yang lain.

Warna Malaysia Satu perayaan selama sebulan budaya unik berabad-abad lamanya , seni dan tradisi masyarakat berbilang kaum dan berbilang ehnic Malaysia. Acara kemuncak ialah perarakan yang menakjubkan yang mengandungi " Citrawarna Malaysia" atau Colours of ibu kota Malaysia. Perbarisan tersebut mempamerkan pelbagai negeri dan kumpulan etnik di negara ini yang memakai pakaian yang berwarna-warni persembahan tarian mereka kepada strain merdu muzik tradisional.