1,000 + malam percuma ditebus mingguan dengan mata ganjaran

10 tarikan di KL untuk kanak-kanak

1. Cosmos World

Saya pasti, banyak pusat membeli-belah lain yang mempunyai taman tema juga, tetapi ini adalah ibu mereka semua. Terletak di Berjaya Times Square, Cosmos World dibahagikan kepada Galaxy Station dan Taman Fantasy masing-masing pada tahap lima dan tujuh. Stesen Galaxy menawarkan enam tunggangan menyeronokkan untuk orang dewasa dan remaja berumur 13 tahun dan ke atas, manakala Garden Fantasy dipenuhi dengan imej berwarna-warni, dengan lapan tunggangan keluarga ikatan.

kl-petrosains-01

2. Petrosains, The Discovery Centre

Ini adalah sebuah pusat pendidikan dan hiburan. The Dark Ride adalah permulaan penemuan anda, membawa anda melalui sembilan bahagian yang berbeza dan berakhir dengan Ride Keluar ini. Dunia teknologi petroleum, molekul, angkasa lepas, astronomi dan dinosaur dipersembahkan dengan cara yang menakjubkan. Xplorasi adalah tempat untuk membeli cenderamata untuk mengingatkan anak-anak anda daripada lawatan mereka.

Petrosains, The Discovery Centre terletak di tingkat empat Suria KLCC.
Ditutup pada hari Isnin.
Waktu: 9.30 pagi hingga 5.30ptg (Selasa hingga Sabtu), 9:30-18:30 (Sabtu, Ahad dan cuti umum).

3. Taman Rusa dan Kancil Kuala Lumpur

Kepada penduduk tempatan, sisi kancil ada masalah besar tetapi saya percaya, kanak-kanak asing yang digunakan untuk melihat rusa saiz kuda, sentiasa kagum dengan genit kami sang kancil. Dengan keluasan lebih kepungan dua hektar di sebuah lembah, taman ini juga rumah kepada rusa kosong, rusa paksi dan rusa sambar. Pada hari Ahad, anda boleh membeli roti untuk memberi makan kepada mereka.

Rusa & Sang Kancil Park di Jalan Lembah di Taman Tasik Perdana.
Masuk adalah percuma.
Waktu: 10:00-17:00 setiap hari.

kl-pusat-sains-negara

4. Pusat Sains Negara

Luar Taman Pendidikan Sains adalah seperti sama-sama menarik seperti pameran tertutup. Dibangunkan untuk menyediakan tangan-kemudahan pembelajaran untuk pelajar-pelajar dalam bidang sains botani, zoologi, sains pertanian, ia mempunyai pokok bunga, pokok buah-buahan dan pokok-pokok kayu. Haiwan seperti burung unta, ayam hiasan (ayam serama), arnab, rusa, kambing dan itik diternak di taman agar pelawat dapat berinteraksi dengan mereka. Akuakultur kolam juga boleh didapati untuk kajian sains akuatik.

Pusat Sains Negara terletak di Persiaran Bukit Kiara, Bukit Kiara, KL.
Waktu: 10 pagi hingga 5ptg (Sabtu hingga Khamis).

kl-taman-tasik-titiwangsa

5. Taman Tasik Titiwangsa

Giddyup! Mana kanak-kanak tidak teruja dengan spin cepat dalam kereta kuda? Masa yang terbaik untuk datang ke sini adalah pada hujung minggu apabila terdapat kuda dan tunggangan pengangkutan kuda. (Jam operasi adalah: 9 pagi hingga tengah hari dan 3 petang hingga 6 petang). Kanak-kanak akan terpesona dengan pemandangan dan tenang dengan tunggangan agak beralun! Kemudahan lain termasuk gimnasium yang dilindungi dan tiga taman permainan. Bagi kanak-kanak lebih tua, terdapat Radio Kawalan Kereta Racing Track. Paddleboats, kayak dan baris-bot melengkapkan gambar. Masih tidak cukup aktiviti? Biarkan anak-anak makan ikan di tasik.

Waktu: 9:00-18:30 setiap hari.

6. Menara Kuala Lumpur

Menara Kuala Lumpur telah semula meletakkan dirinya sebagai lebih daripada satu tempat untuk melihat pemandangan kota dari langit. The Tot kecil akan suka menaiki kuda yang tenang manakala remaja berjerawat yang dihadapi akan menikmati angin di muka mereka kerana mereka meluncur turun flying fox atau merasai keseronokan menjadi pemandu perlumbaan di Simulator F1. Di Zon Haiwan, terdapat arnab boneka, burung kakak tua yang berwarna-warni, monyet Capuchin nakal dan ular besar.

Lokasi: Jalan Punchak, Off Jalan Raja Chulan.
Waktu: 9 pagi hingga setiap hari 10 malam.

7. Planetarium Negara

Terletak di atas bukit itu, Planetarium Negara adalah satu struktur yang berkubah-biru dengan mata air Islam bertemakan dan ciri-ciri air di sepanjang laluan pejalan kaki melangkah itu. Anda akan mendapati model sistem solar dan angkasa, teleskop, periskop dan bilik pengangkut. Dalam alasan adalah replika Stonehenge terkenal Pelan Salisbury di England. Dokumentari di pawagam seluruh ditayangkan adalah satu kegembiraan untuk melihat.

Waktu: 09:30-16:00 setiap hari kecuali hari Isnin

8. Dinosaur Park

kl-dinasaur-park

Terletak di Taman Tasik Perdana, ini adalah taman permainan dinosaur bertema. Daftar keluar tyrannosaur rex, protoceratops, Stegosaurus dan spinosaurus, untuk nama tetapi beberapa, semua comel yang berpandangan seperti beberapa watak kartun. Dalam keseronokan tanah, terdapat buaian, slaid, rasuk kira-kira, bar monyet, rolling bar dan gimnasium hutan untuk mendaki, buaian, gelongsor, merangkak, mengimbangkan dan rangsangan fizikal dan mental yang lain.

Waktu: 09:00-06:00 setiap hari.

9. KLCC Park

kl-klcc-park

Di tengah-tengah squeals dan gelak ketawa kanak-kanak, anda akan mendengar pengawal keselamatan meniup wisel mereka untuk menghentikan orang dewasa memakai kasut daripada memasuki kolam berkayuh! Tidak ada mana-mana "membuang-anda-kasut" tanda dan ada yang tidak sedar mengapa mereka telah shooed dari sini. Bagaimanapun, kanak-kanak gembira dan tanpa firasat bahawa taman ini telah direka oleh terkenal Brazil landskap arkitek Roberto Burle Marx. Satu rumit dan berwarna-warni taman permainan dengan permukaan getah perlu memakai keluar lebih bertenaga.

Waktu: 7 pagi hingga setiap hari 10 malam.

10. Perpustakaan Kuala Lumpur Kanak-kanak

kl-perpustakaan-kanak-kanak-kl

Terletak bersebelahan dengan Perpustakaan Kuala Lumpur, ini khazanah buku-buku adalah tempat yang sempurna untuk sedikit rangsangan mental selepas hiruk-pikuk roller coaster. Pedalaman mempunyai suasana yang berwarna-warni dan bersemangat. Permainan papan, cerita-sesi, pertunjukan boneka dan persembahan video menambah dengan rayuan.

Waktu dibuka: Isnin (14:00-6:45), Selasa hingga Jumaat (10:00-6:45), Sabtu dan Ahad (10 pagi hingga 5 petang).